December 3, 2021

renew done

My WordPress Blog

Ushtria e jon është e paisur me Snajperi 14 Barret82 kilogramësh

Një fotografi e një ushtarje të FSK’së, e publikuar nga Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, ka marrë gjithë vëmendjen. Ajo shihet e pajisur me snajper të tipit Barret82. Pesha e kësaj arme është 14 kilogramë, derisa gjatësia 140 centimetra.

Por, çka është kjo armë 14 kilogramëshe?

Barrett M82, i standardizuar nga ushtria amerikane si M107, është një pushkë precize gjysmë automatike anti-materiale e operuar nga zbrazja e zhvilluar nga kompania amerikane e prodhimit Barrett Firearms. Përkundër emërtimit të saj si një pushkë anti-materiale, ajo përdoret nga disa forca të armatosura si një sistem anti-personel, shkruan Metro.

Varianti M107 quhet ndryshe Light Fifty për dhomën e tij .50 BMG (12.7 × 99 mm NATO) dhe peshën dukshëm më të lehtë krahasuar me aplikacionet e mëparshme dhe modelin M82 me bazë më të rëndë 15%.

Arma gjendet në tre variante, origjinali M82A1 (dhe A3), kumbi M82A2 dhe Barrett M107A1 me frenë grykë të projektuar për të pranuar një shtypës dhe i bërë nga titani në vend të çelikut. M82A2 nuk prodhohet më, megjithëse XM500 mund të shihet si pasardhësi i tij.

Ndryshe, “Defender Europe 21” është stërvitja më e madhe ushtarake që është zhvilluar në Ballkanin Perëndimor dhe Shqipëria është vendndodhja kryesore.