October 25, 2021

news

My WordPress Blog

Ushtrimi ”Defender Europe 21” bashkon Ushtrinë Amerikane më Forcën e Sigurisë së Kosovës

Major Kyle Pernelli (U.S Army), i diplomuar në Akademinë e Ushtrisë Amerikane West Point në vitin 2010 dhe Nëntoger Ylli Dalladaku (Forca e Sigurisë së Kosovës) gjithashtu i diplomuar në West Point në vitin 2020, u takuan në zonën trajnuese të FSK-së në Babaj të Bokës, Kosovë. Ata kanë diplomuar 10 vite ndërmjet tyre dhe u takuan gjatë stërvitjeve në kuadër të “Defender Europe 21”.
Major Pernelli është udhëheqës i Ekipit të Katër të SFAB, i bashkuar me ekipet vlerësuese dhe kontrolluese të FSK. Së bashku ata avancojnë ndërveprueshmërinë dhe kapacitetet operacionale gjatë validimit të kapaciteteve të para këmbësorisë së FSK-së, në nivel kompanie. Nëntoger Dalladaku është udhëheqës i Togu në Kompaninë A, Regjimenti i Parë i Këmbësorisë, pjesë e ushtrimit shumëkombësh “Defender Europe 21”.
Ky është zbarkimi i parë i ekipeve të SFAB në Europë