October 21, 2021

news

My WordPress Blog

Vuçiq: thot se më nuk mund ta pranoj faktin se ROSU apo Ushtria te hyn ne veri?

Aleksandar Vuçiq, ka thënë se as FSK-së as njësia speciale e Policisë së Kosovës, ROSU, nuk mund të hyjë në veri të Kosovës.

Mund të interpretohet në forma të ndryshme, por e vërteta është se edhe ROSU-s i duhen kushte për të hyrë në veri – e para pëlqimi nga KFOR-i dhe e dyta pajtimi nga komuniteti serb”, ka thënë Vuçiqi.

Në këtë mënyrë ai i është përgjigjur Komandantit të KFOR-it, i cili ka thënë se Policia e Kosovës nuk ka nevojë për leje nga KFOR-i për të operuar në veri.